Geschiedenis

Het is het jaar 1922 als in Maasdijk. C. van Meerten sr. Begint voorzichtig met het transport van streekgroenten en fruit naar de vele verschillende veilingen in het Westland. Dit alles gebeurde toen der tijd nog op de echte manier, namelijk met paard en wagen, waarbij de wagen met de hand geladen werd. Alles in kistjes, Sla, Tomaten, Druiven, Paprika's, Radijs, spruiten, bloemkool, noem het maar op. Alles wat naar de veiling gebracht moest worden werd gedaan.
In het jaar 1956 neemt de zoon, P. van Meerten sr. Het bedrijf van zijn vader over. In zijn handen, nog begonnen met paard en wagen, werden de eerste stappen gezet richting de moderne manier van vervoeren. Er werd in de 50er jaren een tractor aangeschaft die de paarden vervingen en de productiviteit steeg.
Het is het jaar 1976, de derde generatie doet zijn intreden binnen het bedrijf. Na een ziektebed van P. van Meerten sr. ziet zijn zoon, Cees van Meerten het als zijn plicht om zijn vader te helpen binnen het bedrijf. Hij neemt vrij van zijn werk bij fijnmetaalbedrijfEnraf-Nonius te Delft en komt werken op de tractor. 2 Jaar later werd de eerste vrachtwagen gekocht, een Daf 2000. Uiteindelijk kroop het bloed waar het niet kruipen kon en kwam C. van Meerten jr. aan de leiding binnen het bedrijf. In het begin nog met een zeilen wagen, gespecialiseerd in het vervoer van groenten tot nu gespecialiseerd in het vervoer van bloemen & planten, nationaal, als internationaal naar BelgiŽ, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk met een wagenpark van 5 auto's.

Na het  wegvallen van de veilingen, openstellen van de grenzen, intreden van de 21e eeuw en het veranderen van de Gulden in Euro, doet in het jaar 2007  de vierde generatie intrede.